Αυτό ισχύει μετά και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδήλωτη εργασία του υπουργείου Εργασίας, όπου και εμπεριέχεται η σχετική διάταξη.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου η ρύθμιση είναι γενική και δεν θεσπίζεται ένας κανόνας λόγω της πολύ μεγάλης περιπτωσιολογίας.
Η υπουργός έφερε ένα παράδειγμα: «μπορεί να υπάρχει μία δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο αλλά ο νόμος να λέει κάτι άλλο, μπορεί να υπάρχουν δύο συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι πρέπει να πληρώσει και στο δεύτερο Ταμείο, ή, τέλος, μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος είχε κλείσει τα βιβλία του και δεν θα έπρεπε να χρεώνεται με οφειλές.
nicolas νυφικα τιμες
Κάθε ασφαλισμένος που έχει χρέη «εύλογης αμφιβολίας» προς Ταμεία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα δύναται να υποβάλει μία αίτηση στην οποία θα επεξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι δεν έχει καμία οφειλή λόγω διπλής ασφάλισης.
κατσαρολες κεραμικες πυραμις
μυκηνες ξεναγηση
Επί του περιεχομένου της στη συνέχεια θα γνωμοδοτούν τα μέλη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Τον τελικό λόγο θα έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας, ο οποίος θα εκδίδει υπουργική απόφαση στην οποία θα ομαδοποιεί τις περιπτώσεις όπου θα επέρχεται διαγραφή οφειλών «εύλογης αμφιβολίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου